Blog

 

U domu za stare Vitae Residence, brinemo o našim korisnicima, o njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju, kao i kvalitetu njihovog života u našem zajedničkom domu. To nam omogućava znanje i iskustvo koje posedujemo u radu sa starjiima, a neka naša znanja ovde želimo da podelimo sa vama. Pratite naš blog, možda ćete pronaći korisne savete koji će vam pomoći da bolje razumete one koje volite.

Podrska u starackom domu

Mitovi i činjenice o starenju

Kako nam se broj godina povećava, počinjemo da se plašimo za svoje zdravlje, svoj um, plašimo se da nekom ne budemo „na teretu“, a opet, plašimo se usamljenosti. Da li zaista treba da se plašimo? Evo najčešćih zabluda o starenju i činjenica kojih treba da se držimo.

Pročitaj više
Dom-za-stare-–-istine-i-zablude

Dom za stare – istine i zablude

Vaši roditelji ili neko od rođaka kojima ste vi jedini oslonac su ostarili i ne mogu vie da žive sami. Vi, sa druge strane, imate zahtevan posao, decu, obaveze i ne možete na odgovarajući način da brinete o njima. Okruženje vas prekoreva što ne brinete o njima bolje, vi ne znate šta da radite, a osećate se loše zbog toga? Onda je ovo tekst koji treba obavezno da pročitate!

Pročitaj više
Dom za stare

Dom za stare u doba korone

Imajući u vidu da je dom za stare Vitae Residence u proteklom periodu uložio maksimum u borbu protiv epidemije, želimo da podelimo svoja iskustva i informacije i, nadamo se, na taj način pomognemo porodicama u donošenju ovako važne odluke.

Pročitaj više
Druzenje u stračkom domu

Druženje u trećem dobu

Uživate u druženju, u tome da se nasmejete i podelite čašicu razgovora sa prijateljima? Da li imate osećaj da je prošlo puno vremena od kako ste to radili? Da li se osećate usamljeno? To je, nažalost, često kod osoba u zrelim godinama, posebno kod onih koji žive sami.

Pročitaj više