Socijalni rad

 

Socijalni radnik ima posebnu ulogu i značajnu funkciju u radu doma za starije osobe, čiji je rad od velike važnosti za sve korisnike. Svaka osoba koja treba informacije o uslugama socijalne zaštite za starije osobe ili o uslovima i načinu smestaja u dom obavezno kontaktira socijalnu službu Doma. U tom kontaktu socijalni radnik upoznaje zainteresovane građane, rodbinu ili potencijalne korisnike koje usluge pružamo, na koji način i pod kojim uslovima te usluge mogu ostvariti. Informacije se mogu dobiti ličnim kontaktom u Domu, putem telefona ili elektronskom poštom, a mogu se saznati i uvidom u naše pisane informativne materijale (letci, plakati, brošure i sl.)

Prilikom i tokom smeštaja socijalni radnik Doma procenjuje potrebe korisnika. U saradnji s korisnikom, njegovom porodicom i drugim članovima stručnog tima dogovaraju opseg usluge i oblik stručnog rada s korisnikom i vode ih kroz taj proces.

Socijalni radnik u domu za stare brine između ostalog i o mentalnom zdravlju svojih korisnika prateći stanje svakog lica, pokušava da pomogne u rešavanju emotivnih problema i različitih mentalnih stanja kroz koje prolaze starije osobe.

Kroz individualno savetovanje ili grupne aktivnosti koje sprovodi socijalni radnik ustanove korisnicima se pruža stručna pomoć u procesu prilagodjavanja na nove životne uslove, savladavanja ličnih poteškoća ili očuvanju preostalih funkcionalnih sposobnosti. Organizovanjem psihoedukativnih radionica ili tematskih predavanja korisnici u rešavanju emotivnih problema i različitih mentalnih stanja kroz koje prolaze starije osobe se osnažuju za brigu o vlastitom zdravlju, negovanju porodičnih odnosa i socijalnih veza, vlastitim pravima i mogućnostima socijalne zaštite starijih osoba ili drugim pitanjima od značaja za podizanje nivoa kvaliteta života. Uključivanjem u različite radno-okupacione i kulturno-zabavne sadržaje korisnici imaju mogućnost međusobnog povezivanja i druženja čime se značajno smanjuje problem usamljenosti koji prati starenje i starost. Cilj rada upravo jeste da se razgovorom i praćenjem ponašanja prepoznaju sve moguće promene u fizičkom i mentalnom smislu i da im se pomogne da problem prevaziđu na što lakši način.

Svaki korisnik ima pravo izbora ponuđenih aktivnosti prema vlastitim potrebama, sklonostima i mogućnostima, a uloga socijalnih radnika je da ih motivišu na učestvovanje i aktivno provodjenju slobodnog vremena.

Socijalni program aktivnosti

U Domu organizujemo brojne sadržaje vezane za zabavu, kulturu. Kulturni i zabavni sadržaji staračkog doma su vrlo bogati i raznovrsni. Obeležavaju se svi značajni datumi, organizuju se priredbe, rođendanska slavlja, kao i svi praznici. Svaku aktivnost koju socijalni radnik održava sa korisnicima mora biti u skladu sa njihovim interesima i željama jer kao takva ima uticaj na poboljšanje njihovog mentalnog zdavlja. Grupne aktivnosti se održavaju svakodnevno, poput društvenih igara koje imaju za cilj održavanje njihove kognitivne sposobnosti kao i poboljšanje socijalne interakcije korisnika. Određene aktivnosti vezane za određene datume poput Nove godine, Božića, Uskrsa, rođendana: tada se organizuju izrade čestitki, bojanje bojanki, izrada nekih predmeta. U svakodnevne aktivnosti spadaju i čitanje i pisanje literalnih i književnih dela, pesama, kreativne radionice na kojoj se primenjuju razne tehnike vezane za likovne aktivnosti. Naglasak je na jačanju samopouzdanja korisnika sa ciljem uključivanja korisnika u proces stvaranja gde je produkt važan ali ne najvažniji. Sastanci korisnika važni su za svakog korisnika doma Vitae Residence, daju se predlozi, komentari vezani za aktivnosti luksuznog staračkog doma, zatim imali smo radionice dekupaž, kulinarstvo i mnoge druge aktivnosti.