O objektu

 

Zgrada doma za stare Vitae Residence je projektovana i  izgrađena kao „pametna zgrada“ (ostvaruje značajne uštede energije iskoristivši poboljšane tehnologije i materijala u pogledu strukture, uređaja, električnih sistema, vodovoda, i HVACR).

Sastoji se od tri identične etaže (sprata) i veoma prostranog i atraktivnog prizemnog dela. Svaki od tri sprata (link na graph prikaz), sadrži sedam jedinica. Maksimalan broj raspoloživih kreveta na svakom spratu je 14. Četiri jedinice na spratu, obuhvataju po dve odvojene jednokrevetne sobe, svaka sa svojim prednjim vratima, gde dva korisnika jednokrevetnih soba dele jedno kupatilo, čajnu kuhinju i malu trpezarija sa stolom i dve stolice. Ostale tri sobe na spratu su sa dvokrevetne sobe, sa malom kuhinjom i pripadajućim nameštajem. Svaka soba ima svoju kablovsku TV, a brzi internet je dostupan u celom objektu.  Svaka jedinica ima opremljenu mini kuhinju, gde se mogu po potrebi dodati mikrotalasna rerna, frižider itd, tako da svaki obrok može da se konzumira u samoj sobi, ili, ako je potrebno, u velikoj trpezariji u prizemlju tokom vremena obroka. Prostrana moderna kuhinja je opremljena po pravilima HACCP sistema.

Nutricionista u domu za stare Vitae Residence je u stanju da pomogne kod vrlo specifičnih zahteva za ishranu, za korisnike na dijetama, ili korisnike sa potrebama za specijalnom ishranom.
Prizemlje je dizajnirano kao višenamenski prostor, sa 24 mesta u trpezariji (6 stolova), prostor za odmor i druženje sa sofom i foteljama, veoma velikom TV ekranom.

Atraktivna centralna zona na ulazu posle recepcije, sastoji se od sofa, fotelje, stolice i stolova, biblioteke, itd .. Takođe, postoji veoma atraktivan otvoreni prostor (dvorište), sa klupama, stolovima, stolicama, suncobranima, za boravak na otvorenom tokom letnjih meseci.

Vitae Residence je opremljen najsavremenijim uređajima za centralno prečišćavanje i omekšavanje vode, i voda iz slavine je veoma pogodna za piće, kao i za svaku drugu upotrebu. Moderan sistem grejanja i hlađenja, (podržan sa 6 prostranih toplotnim pumpama) osigurava optimalne temperaturne uslove u zgradi / kako zimi tako i leti.

 

Okolina objekta

 

Dom za stare “Vitae Residence je smešten u mirnom delu Voždovca. U Strumičkoj ulici i njenoj neposrednoj blizini se nalazi SC “Šumice” kao ogroman gradski park koji u jutarnjim i večernjim satima daje određenu svežinu vazduha, tako da sam boravak u takvom okruženju budi osećaj kao da se korisnici nalaze na planini.

Iako dom za stare Vitae Residence raspolaže sopstvenim medicinskim servisima (stalni lekar opšte prakse i sve specijalnosti po zahtevu), Dom zdravlja Voždovac je na 10-tak minuta lakim hodom udaljen od doma.

Lokacijski, starački dom se nalazi na idelanoj poziciji jer je smešten u neposerdnoj blizini ključnih beogradskih ulica: Ustaničke, Južnog bulevara i ulice Gospodara Vučića. Posebno je dobro povezan sa prilazima auto putu E -75. Pozicija doma omogućava i dobru konekciju sa linijama gradskog prevoza, sa oznakama br. 31, 17, 25, 26 i 22.