Kuhinja u staračkom domu

 

Kuhinja Moderna i funkcionalna kuhinja je neophodna za pripremu zdravih i hranljivih obroka koji zadovoljavaju specifične prehrambene potrebe starijih osoba. Odgovarajuća oprema, u kombinaciji sa stručnošću i saradnjom kuvara i nutricionista, igra značajnu ulogu u očuvanju zdravlja i vitalnosti starijih osoba, a upravo je takva kuhinja u luksuznom domu za stare Vitae Residence.

 

Hrana u staračkom domu

U moderno opremljenoj kuhinji koja funkcioniše po HACCP standardu koriste se najsavremeniji uređaji, koji ne samo da olakšavaju pripremu hranljivih jela, već pomažu i u očuvanju hranljivih materija u hrani i održavanju njene svežine na duži period.Funkcionalnu kuhinju prate odgovarajući skladišni prostori, kao što su frižideri, hladnjače, ostave i ormari, u kojima odložena hrana čuva zdravstvenu ispravnost i koji sprečavaju njeno kvarenje.

Bezbednost i higijena su od najveće važnosti u kuhinjama domova za stare, zato je kuhinja doma Vitae Residence dizajnirana sa bezbednošću na umu, sa lako dostupnim aparatima za gašenje požara i detektorima dima. Pored toga, velika pažnja se poklanja higijeni. Kuhinja se održava besprekorno čistom sve vreme, uz redovnu dezinfekciju, kako bi se sprečilo širenje klica i bakterija. Svi pripadnici kuhinjskog osoblja poštuju stroge protokole kako bi održali bezbedno i zdravo okruženje u kojem se priprema hrana za štićenike doma.

Saradnja između kuvara i nutricionista je od suštinskog značaja kako bi se obezbedilo da svih pet obroka koji se služe u domu za stare Vitae Residence budu nutritivno izbalansirani. Profesionalni kuvari su odgovorni za pripremu jela koja su istovremeno ukusna i zdrava, a ista spremaju sledeći smernice nutricionista, koji izrađuju planove obroka koji zadovoljavaju specifične prehrambene potrebe starijih stanovnika. Saradnja nutricioniste i osoblja kuhinje osigurava da stanovnici doma dobijaju uravnoteženu i raznovrsnu ishranu koja uključuje sve esencijalne hranljive materije, kao što su ugljeni hidrati, proteini, masti, vitamini i minerali, kako bi održali njihovo opšte zdravlje i blagostanje.

Luksuzni dom za stare Vitae Residence posvećen je pružanju najboljeg mogućeg iskustva svojim korisnicima. Kao deo ove posvećenosti, ponosni smo što naša kuhinja sledi našu viziju – funkcionalna je i moderna, besprekorne higijene, vođena profesionalnim i stručnim osobljem.

Naš cilj je da obezbedimo stanarima doma uživanje u obrocima koji su hranljivi i ukusni, pripremljeni na zdrav i bezbedan način, u skladu sa njihovim zdravstvenim stanjem i ličnim preferencijama, a pripremanje kvalitetnih obroka za naše korisnike uz visok standard predstavlja pravo zadovoljstvo.